BRANDVERZEKERING

De brandverzekering – ook wel woningverzekering genoemd – is een verzekering die je zal vergoeden voor materiële schade veroorzaakt aan je woning of inboedel.

In tegenstelling tot wat de naam lijkt aan te geven, beperkt de dekking van een brandverzekering zich vaak niet enkel tot schade als gevolg van een brand. Aanvullend dekt ze je ook voor je burgerlijke aansprakelijkheid ten opzichte van derden.

Welke gevaren zijn verzekerd

De inhoud van een brandverzekering is grotendeels wettelijk bepaald. Er zijn drie soorten dekkingen in de brandverzekering:

Wat kost de brandverzekering?

De premie van een brandverzekering is van verschillende factoren afhankelijk. Uw eigen huis? Verhuurt u het aan iemand? Hoeveel slaapkamers heeft uw woning? Wij staan u graag bij met uitleg en een correcte prijsofferte.

Goed om te weten!

Het is wettelijk niet verplicht om een brandverzekering af te sluiten. Niettemin bestaan er wel verplichtende omstandigheden. Als je een hypothecaire lening aangaat verplicht de bank of financiële instelling dat u een brandverzekering afsluit of een verhuurder verplicht zijn huurder.

Zowel als huurder en eigenaar hebt u er alle belang bij om een brandverzekering te hebben. De wet maakt namelijk een onderscheid tussen huurders en eigenaars. Als eigenaar wil je een brandverzekering afsluiten om je eigendom te behoeden, als huurder wil je dankzij een brandpolis je aansprakelijkheid afdekken en je inboedel beschermen.

U kan ons steeds contacteren voor advies of een offerte op maat.

Shopping Basket